Κατά του άρ. 4 παρ. 4 Συντ.

by

Μία από τις ωραίες εκείνες διατάξεις του όχι και τόσο πολυχρονεμένου ελληνικού Συντάγματος είναι το άρ. 4 παρ. 4 Συντ., το οποίο επιφυλάσσει την είσοδο στην ακριβή δημόσια υπηρεσία μόνο στους ημεδαπούς. Βέβαια, μετά την τσουναμοειδή επέλαση του ευρωπαϊκού δικαίου, η διάταξη αυτή έχει καταστή γράμμα κενό για τις περιπτώσεις των Ευρωπαίων πολιτών. Παραμένει όμως απολύτως ισχυρή για τους λεγόμενους πολίτες τρίτων χωρών. Η πρότασή μου είναι η αναθεώρηση της διάταξης ως εξής: «Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όποιες δημόσιες λειτουργίες εισάγεται σχετική εξαίρεση με ειδικούς νόμους».

Οι τριτοχωρικοί λοιπόν πολίτες, οι τριτοκοσμικοί του 21ου αιώνα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υψηλά καθήκοντα του Έλληνος δημοσίου υπαλλήλου. Ο γονότυπός τους δεν τους βοηθεί στην πρωτοκόλληση, σφράγιση, προώθηση, καταλογογράφηση, έγκριση, φωτοτύπηση, αρχειοθέτηση εγγράφων. Δεν διαθέτουν επαρκή πίστη στην πατρίδα για να αποκομίσουν τα απορρίμματά μας. Οι πρόγονοί τους δεν παρέχουν εχέγγυα για να διδάξουν αριθμητική στα παιδιά μας. Η ιστορία τους δεν είναι αρκετά ένδοξη για να μπορούν να παραλαμβάνουν τις φορολογικές μας δηλώσεις, μόνο και μόνο για να βρουν λάθη και παραλείψεις σε αυτές.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί φυσικά μια πολύ μεγάλη στρέβλωση στην αγορά εργασίας: το σύνολο των ημιμαθών και ημικαλλιέργητων Ελλήνων αποφοίτων Λυκείου και Πανεπιστημίου αναζητεί εναγωνίως, με την Απογευματινή, το Έθνος και άλλες τέτοιες φυλλάδες στο χέρι, «θέσεις», «διαγωνισμούς», «προκηρύξεις», «συμβάσεις».

Οι συνομήλικοί τους τριτοχωρίτες, παιδιά ενός κατώτερου Συντάγματος, απλώς δουλεύουν.

Για πολλά χρόνια η διαφορά εργαζομένων στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ήταν διαφορά κομματική: ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Πλέον, βοηθούσης και της απλοχεριάς των κυβερνώντων, με ξένα κόλυβα πάντα, η διαφορά ολοένα γίνεται και εθνική:

Ελλάς Ελλήνων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Συμπλήρωση 06Ιουν08: Μου είχε διαφύγει ότι η εν λόγω διάταξη τυγχάνει συν τοις άλλοις και μη αναθεωρήσιμη κατ’ άρ. 110 παρ. 1 Συντάγματος. Ενώ δηλαδή το άσυλο της κατοικίας, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η απαγόρευση των βασανιστηρίων ή το δικαίωμα της ιδιοκτησίας δεν έτυχαν αυτής της ακριβής τιμής, το ρουσφέτι υπέρ των ιθαγενών έχει κατοχυρωθή, πολύ προνοητικά, στο Σύνταγμα…

Ετικέτες: ,

12 Σχόλια to “Κατά του άρ. 4 παρ. 4 Συντ.”

  1. Mikl Says:

    Αυτό συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση βλέπει την απασχόληση στο δημόσιο σαν ένα είδος παροχής του κράτους στους πολίτες.

  2. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος Says:

    Και δυστυχώς όχι μόνο η κυβέρνηση: το πρόβλημα είναι ότι την ίδια αντίδραση εισπράττω και από φίλους και γνωστούς.

  3. akoubatobaoulo Says:

    To χειροτερο ειναι οτι μεγαλο μερος του Ιδιωτικου τομεα εν Ελλαδι ακολουθει τα προτυπα του Δημοσιου. Και εκει μπορει να παραμενουν ηλιθιοι απλως επειδη βολευουν και εκει η αξιοκρατια παει καθημερινο περιπατο. Επιπλεον εκει η ασυδοσια επιτρεπει στον καθε κομπλεξικο εργοδοτη να κανει οτι θελει.

  4. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος Says:

    Ναι, φυσικά και μπορεί να είναι έτσι, η διαφορά είναι όμως για το θέμα που συζητάμε ότι ο ιδιώτης μπορεί να προσλάβη όποιον θέλει, ημεδαπό ή αλλοδαπό, το δημόσιο όμως όχι. Το μονοπώλιο των ημεδαπών πρέπει να σταματήση.

  5. ανωνυμος Says:

    σωστα να φερουμε τουρκους σκοπιανους και διαφορους αλλους απο τους ειρηνοφιλους βαλκανιους γειτονες μας να αναλαβουν τη διοικηση της χωρας για να ικανοποιησουμε και να βοηθησουμε τον αμερικανο στα σχεδια του.Αληθεια μια τετοια προταση μπορει να γινη στους γειτονες μας ?

  6. ανωνυμος Says:

    Ο κ.Αναγνωστόπουλος μιλάει ο ίδιος όντας αλλοδαπός αφού είναι αρβανίτης (δηλαδή αλβανός) από την Πελλοπόνησιο (όχι βέβαια Πελλοπονήσιος, απλά αλβανός). Σάλτα γαμήσου αλβανέ μαλάκα Θανάση Αναγνωστόπουλε (άραγε πως να έλεγαν τους προγόνους σου πριν ονοματοδωτηθούν όλοι οι αλβανοί της Πελλοπονήσου με ονόματα ελληνικά που τελείωναν σε -πουλος;;)

  7. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος Says:

    … είπε ο Ανώνυμος με ηλεκτρονική διεύθυνση rrohamis@gmail.com

  8. ανωνυμος Says:

    Ναι ρε πουτάνας γιε αλβανέ. Θα σε σκοτώσω μαλάκα arbeshi

  9. ανωνυμος Says:

    Και κατά τ’ άλλα δεν δημοσιεύεις το email πουτάνας γιε αλβανόριζε «πελλοπονήσιε» τουρκόσπορε arbeshi

    «Ηλ. διεύθυνση (δεν δημοσιεύεται) (υποχρεωτικό)»

  10. ανωνυμος Says:

    πάντως η μάνα σου κάνει κάτι πίτες ρε μαλάκα…κάτι πίτες, τι να πω!!!

  11. ανωνυμος Says:

    By the way, δείτε στην παρακάτω φώτο μια αλβανόφατσα!

    Παρατηρήστε τα σκιπταρεϊκα χαρακτηριστικά! Το βλοσυρό-δολοφονικό-διεστραμμένο βλέμμα, την γνήσια αλβανική κουτοπόνηρη υπερηφάνια του «γαμάω το σύμπαν» (τρόπος απόκρυψης του «είμαι κότα και απόβλητο της Ιστορίας») και για αξεσουάρ η γνωστή κουκούλα, πατροπαράδοτη και με μεγάλη χρηστικότητα για όλους τους αλβανούς κλεφτοκοτάδες-πλιατσικολόγους.

  12. Κατά του άρ. 4 παρ. 4 Συντ. « αναΜορφωση – συνΙστολογιο Says:

    […] αυτού εδώ του άρθρου, που δημοσιεύθηκε σαν σήμερα πέντε χρόνια […]

Σχολιάστε